Vergoeding

Check altijd uw verzekering zodat u weet wat u vergoedt krijgt!
Oefentherapie boven de 18 jaar: 

Niet chronisch: Er is alleen vergoeding mogelijk vanuit een aanvullend pakket. Indien u dus een aanvullend pakket heeft kunt u controleren hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Voor slaapproblemen geldt dat er gemiddeld 8 behandelingen nodig zijn. Voor houdingsproblemen is het erg wisselend van de mate en oorzaak van de klachten en hoe actief u thuis oefent. 

Chronisch: De eerste 21 behandelingen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor moet dus aanspraak gemaakt worden op een aanvullend pakket (indien aanwezig). Vanaf de 22e behandeling vallen de behandelingen wél onder de basisverzekering.

Tarieven

Ik heb een contract met alle zorgverzekeraars.
Het tarief is per zorgverzekeraar verschillend.

Indien u de behandeling niet vergoed krijgt van de verzekering dan gelden de volgende tarieven:

Zitting oefentherapie: 40 euro
Zitting kinderoefentherapie: 50 euro
Intake en onderzoek (30 min): 45 euro
Intake Online Voetentraining (55 min): 75 euro
Vervolgbehandeling Voetentraining (30 min): 40 euro
Toeslag voor uitbehandeling: 20 euro
Niet nagekomen afspraak: 30 euro

Bij niet tijdig afmelden, minimaal 24 uur van tevoren, wordt de afspraak in rekening gebracht. 

Oefentherapie onder de 18 jaar: 

Niet chronisch: De eerste 18 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Daarna hangt het af of er een aanvullende verzekering aanwezig is, en hoeveel deze vergoed.
Voor slaapoefentherapie onder de 18 zijn er gemiddeld 8 behandelingen nodig en voor houdingsklachten is het wisselend. Doordat de behandelingen uitgespreid worden, komen deze ook vaak niet boven de 18 uit in een jaar.
Bij motorische problemen is het aantal zeer wisselend. Altijd zal er overleg plaatsvinden wanneer het einde in zicht komt van het aantal keren dat vergoed wordt. 

Chronisch: Alle behandelingen worden vergoed. Bij motorische problemen hangt het af van de score van de motorische test of er chronisch gedeclareerd mag worden. Hiervoor vindt altijd overleg plaats.