Slaapoefentherapie bij volwassenen
Dat een goede nachtrust belangrijk is heb je waarschijnlijk wel ervaren. Wat kan het veel vervelende gevolgen hebben als je een slechte nacht hebt gemaakt! Je hebt een korter lontje, je concentratie is verminderd, meer pijntjes en je wilt maar blijven eten…
Slaapproblemen zijn er op verschillende manieren:
– Inslaapproblemen
– Doorslaapproblemen
– Te vroeg wakker worden
De nacht kan verstoord raken door wat er overdag te veel of te weinig gedaan is, denk aan bewegen of juist ontspanning nemen, maar ook door wat je juist wel of niet hebt gegeten. Daarom bespreek ik de eerste keer uitvoerig hoe jouw dag én nacht verloopt en uiteraard naar wat je zelf al hebt geprobeerd. In de behandelingen gaan we verder kijken naar wat je overdag zou kunnen veranderen en doen we natuurlijk oefeningen om rustig in bed te kunnen liggen.
Slaapoefentherapie bij kinderen
Slaapproblemen bij kinderen zijn er altijd al wel geweest. Kinderen vormen de grootste groep van alle slapelozen. En deze groep wordt groter door alle drukte en digitale invloeden die ze hebben. Kinderen zitten tegenwoordig vaak en lang achter beeldschermen, bewegen minder en slikken bij slaapproblemen vaak melatonine alsof het geen enkele kwaad kan….
Als ouder heb je het ook niet makkelijk als je kind niet wilt slapen, want je weet hoe hard je jouw eigen slaap nodig hebt en om je geduld te bewaren is niet altijd makkelijk. En daarom wil ik graag samen met je kijken naar waar de oorzaken van het slaapprobleem zitten. Daarbij gaan we samen naar oplossingen zoeken en zal ik je helpen om vol te houden en door te zetten. Ik zal je oefeningen leren die je bij je kind kan uitvoeren die gericht zijn op rust, ontspanning en veiligheid ervaren. Meestal zie ik het kind dus niet bij de behandelingen, maar alleen de ouder(s).
Slaapoefentherapie bij baby’s
Slaap is eigenlijk een onderdeel van de opvoeding. Helaas gaat het krijgen van een ritme niet altijd vanzelf en kan het door omstandigheden lastiger zijn om goede gewoontes aan te leren. Als ouder kijk je natuurlijk ook uit naar zo snel mogelijk weer nachten kunnen doorslapen! Maar het bioritme heeft echt een aantal maanden nodig om zich goed te ontwikkelen! Wél kan je natuurlijk de slaap enigszins organiseren. Daarvoor is het belangrijkste dat je kleintje rust en veiligheid ervaart. Je kan je zelf ook bedenken: Als er geen veilige omgeving is, kan je ook niet gaan slapen. Daarom gaan we aan de slag met wat je kleine probeert aan te geven door het huilen of door de onrust die het aangeeft en gaan we kijken naar wat we kunnen aanbieden.
Voor meer informatie: www.slaapoefentherapie.nl