Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen … 
We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. 

Het doel van oefentherapie Cesar/Mensendieck is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten. 

De meest voorkomende aandoeningen die ik behandel zijn:
– Rugklachten
– Hoofdpijnklachten
– Klachten aan heup, knie en enkel
– Ademhalingsklachten/Hyperventilatie
– Stress-gerelateerde klachten
– Klachten bij chronische aandoeningen

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar uw hele lichaam.

U kunt zich met of zonder verwijzing van de huisarts aanmelden door te bellen of te mailen. In de eerste afspraak zal er een intake plaatsvinden. Dit houdt in dat de klacht of hulpvraag waar u mee komt, uitgevraagd zal worden om inzicht te krijgen. Ook zal er gekeken worden naar een aantal houdingen en testen afgenomen worden. Er zal dan direct besproken worden wat het behandelplan wordt.