Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen … 
We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

De meest voorkomende aandoeningen/klachten die ik behandel zijn aan/bij:
– Voet 
– Rug (scoliose)
– Hoofdpijn
– heup, knie en enkel
– Ademhaling/Hyperventilatie
– Stress-gerelateerd
– Slaapproblemen

Als oefentherapeut wil ik iemand gezond beweeggedrag aanleren. Daarbij houd ik rekening met de leeftijd, houding en dagelijkse activiteiten die voor die persoon belangrijk is. 

Bij de eerste afspraak zal er een uitvoerig gesprek plaatsvinden over de reden waarvoor u/jij bent gekomen. Na het gesprek zal ik naar de houdingen kijken die relevant zijn in verband met de klacht en let daarbij niet alleen op die plek, maar ook op het totaalbeeld van het bewegen. Bij klachten in de nek of rug is namelijk de stand van het bekken en de voeten ook interessant. Het lichaam bestaat uit ketens die allemaal samenwerken. Geen enkel gewricht staat namelijk op zichzelf. Naar aanleiding van het onderzoek zullen er oefeningen gegeven worden adviezen over houding en beweging. Daarbij zijn meestal de eerste behandelingen 1x in de week worden deze zo snel mogelijk uitgespreid naar 1x in de 2 weken, 1x in de 3 weken etc. 

U kunt zich met of zonder verwijzing van de huisarts aanmelden door te bellen of te mailen. In de eerste afspraak zal er een intake plaatsvinden. Dit houdt in dat de klacht of hulpvraag waar u mee komt, uitgevraagd zal worden om inzicht te krijgen. Ook zal er gekeken worden naar een aantal houdingen en testen afgenomen worden. Er zal dan direct besproken worden wat het behandelplan wordt.